It would be great if you could support us with a small donation.
It might not be much for you, but it would help us providing more and better interviews in the future.
With a little bit of your support we might be able to realize even more!

A new band from Nagoya with a lot of potential! Check out what they have to say about their band and latest EP UNTOUCHED!Dankjewel dat  jullie een interview met ons willen doen. Aangezien dit jullie eerste interview met ons is, kunnen jullie je alsjeblieft even voorstellen aan de lezers? 

JURI: Leuk om jullie te ontmoeten! Ik ben JURI, de vocalist van Nellfin!

sin: Hoi, ik ben sin. Ik ben verantwoordelijk voor het componeren, mixen en het produceren van de muziek in Nellfin.  

Hoe zijn jullie op de naam Nellfin gekomen, en wat was jullie motivatie om met deze band te beginnen?

JURI: We hebben een naam gemaakt die makkelijk op te zoeken is, dus als je ernaar zoekt dan komt onze band als eerste naar boven.

sin: Er waren heel veel suggesties voor namen voor de band van de leden, en we hebben gestemd op welke we allemaal het leukste vonden. Ik had in ieder geval een aantal dingen in mijn hoofd die ik wilde laten zien als ik een band zou beginnen, dus heb ik dit allemaal alleen gedaan. Ik had echter het gevoel dat er iets miste, en ik dacht dat ik dit samen met de andere leden wilde doen. 

Wat zijn een aantal van jullie muzikale invloeden? Was er een artiest in het bijzonder die jullie inspireerde om muzikanten te worden? 

JURI: Voor mij is het waarschijnlijk X JAPAN’s HIDE-san. Ik denk niet dat ik Visual Kei zou doen als ik HIDE-san niet ontdekt had.

sin: Op muzikaal gebied werd ik vooral beïnvloed door buitenlandse bands. Ik denk dat ik zowel Emperor als Slipknot en vergelijkbare bands als muzikale basis binnenin mij heb vastgelegd.

Oorspronkelijk begonnen jullie als een band met vier leden, maar jullie zijn nu actief als een duo. Wat voor uitdagingen kregen jullie voor de kiezen toen jullie van vier naar twee leden gingen? Zijn er dingen die je nu op een andere manier benadert?

sin: Voorheen waren er twee mensen, inclusief mijzelf, die muziek konden componeren. Maar nu valt deze last geheel op mijn schouders… Het is eigenlijk geen last, maar ik voel van tijd tot tijd wel de verantwoordelijkheid die ermee gepaard gaat. Natuurlijk vind ik het niet erg. Ik denk echter niet dat onze output-stijl erg veranderd is.

Hoe gaat het proces van het schrijven en creeëren nu in z’n werk? Wat doet ieder van jullie?

sin: Ik ben degene die de leiding heeft over het componeren van onze muziek. Daarna doe ik ook de opnames en het productieproces. Wat de lyrics betreft, die doe ik van tijd tot tijd ook (lacht).

Jullie laatste single BACK BONE BLAST lijkt een energiek nummer dat erg leuk is voor het publiek tijdens live shows. Kunnen jullie ons vertellen wat fans kunnen verwachten van jullie live shows? Wat zijn de typische dingen van jullie show?

JURI: We zorgen ervoor dat we live shows houden waar iedereen van kan genieten: niet alleen de mensen die altijd naar onze lives komen, maar ook degenen die voor het eerst komen. 

sin: Het is slechts een kant voor het verhaal voor jou, als je bijvoorbeeld onze activiteiten alleen online volgt, of alleen onze muziek aanschaft en ernaar luistert. Dat is voornamelijk de vorm van onszelf die we aan jullie willen laten zien, om het zo maar te zeggen. Dat is zo bedoeld. Maar tijdens een concert bestaat zoiets niet, en zie je de menselijke kant die we normaal gesproken niet willen laten zien. Dat is iets wat ik niet (altijd) charmant zou durven noemen, maar dat is het leuke van een live show! 

Laten we het nu eens hebben over jullie laatste release, de digitale EP UNTOUCHED, welke op 7 oktober 2022 is uitgebracht. We waren zeer onder de indruk, aangezien de EP veel variatie heeft, zowel in de muziek als in de lyrics. De lyrics van VOICE vertellen bijvoorbeeld het verhaal van iemand die wanhopig bid dat zijn stem een persoon die hun erg dierbaar is zal bereiken, ondanks dat deze persoon niet meer onder ons is. In VIOLENT SIREN schrijf je over een haat-liefde relatie en het lijkt erop dat de hoofdpersoon zijn gevoelens voor een zeker persoon probeert kwijt te raken. Daarnaast lijkt REVE je vastberadenheid om te zingen en een flitsende live show weer te geven. Waar haal je de inspiratie om lyrics te schrijven vandaan, en hoe besluit je welk verhaal je met een nummer wil vertellen? 

JURI: Afhankelijk van de atmosfeer (vrolijk, duister, etc.) van het numer kies ik vaak een thema dat vergelijkbare beelden heeft en pak dan de lyrics op! 

sin: In mijn geval vind ik de dingen waar ik over moet schrijven door zelfreflectie terwijl ik naar het nummer in kwestie luister. Het is “an inspiration is in spirit” (“een inspiratie is in de geest” – dit deel van het antwoord werd in het Engels gegeven).

Toen je met de band begon schreef je alleen Japanse lyrics, maar sinds BACK BONE BLAST ben je ook Engels erin gaan verwerken. De nieuwe EP bevat ook een nummer met Engelse lyrics over trauma, genaamd RUINED THRONE. Het nummer springt er ook uit vanwege de passie waarmee de gitaar bespeeld wordt, evenals de andere sterke instrumenten. Was er een reden waarom je de lyrics voor dit nummer in het Engels geschreven hebt?

JURI: Omdat sin-kun zowel de lyrics als de muziek voor dit nummer geschreven heeft zal hij deze vraag moeten beantwoorden…

sin: Hoe zal ik dit eens zeggen… Het nummer smeekte gewoon om Engelse lyrics. Ik had dit gevoel waarin ik dacht “dus, zal ik het zo doen?”, en ik gebruikte deze woorden om mee te gaan in wat het nummer vroeg terwijl ik de lyrics aan het schrijven was. Naar mijn idee hebben nummers die westerse muziek als hun muzikale roots hebben Engelse woorden nodig. 

We waren ook onder de indruk van JURI’s stembereik. In VOICE wissel je bijvoorbeeld van je death voice naar rap en later tik je ook wat hoge noten aan. Hoe zorg je ervoor dat je stem en keel in vorm blijven om te blijven zingen?

JURI: Aangezien ik niet op een gekke manier voor mijn keel wil zorgen, en zeker niet wil dat mijn keel daar gewend aan raakt, doe ik eigenlijk niets speciaals.

Welk nummer van de EP is jullie persoonlijke favoriet, en waarom?

JURI: Ik zou ieder nummer aanraden, maar VOICE, REVE en NEW PHASE zijn nummers die we al tijdens concerts geïntroduceerd hebben en vervolgens op het album hebben gezet. Daarom zou ik vooral aanraden om naar VIOLENT SIREN, RUINED THRONE en OBJECT KNIVES te luisteren. Want dit zijn compleet nieuwe nummers die we nog nooit eerder hebben laten zien!

sin: Persoonlijk vind ik RUINED THRONE het leukste. Het is een compositie waarin we alle gedachten zoals “de vocals moeten zijn als ~” en “tijdens shows moet het zijn als ~” hebben laten varen. We hebben onze eigen wereld en filosofie er behoorlijk narcisistisch naartoe gegooid.

Voor het volgende onderdeel willen we jullie een vraag over jullie zelf stellen om jullie wat beter te leren kennen. JURI, op Twitter zeg je dat je erg van gamen houdt. Wat voor soort games speel je, en is er eentje waar je recentelijk van genoten hebt? En sin, wat doe jij graag wanneer je niet bezig bent met songwriting? 

JURI: Ik speel vanalles, maar ik vind vooral vecht- en actiespellen leuk. Tegenwoordig speel ik vaak op mijn Switch. Vooral Super Smash Bros. En Splatoon! 

sin: Wanneer het werk wat minder is zoek ik naar meer werk om te doen (lacht). Als ik niet bezig ben dan voel ik me een leeg omhulsel (lacht). Trouwens, ik ben ook gek op games. Ik heb me er vandaan moeten trekken, maar nadat ik ons recente werk UNTOUCHED afgerond had heb ik voor het eerst in jaren een anime game gekocht. Het heet “Made in abyss”, en ik vind het erg leuk.

Wat is de volgende stap voor Nellfin? Kunnen fans uitkijken naar meer muziek of shows? Wat wil je in de toekomst nog meer bereiken met Nellfin?

JURI: Natuurlijk denken we over nieuwe nummers na, maar we zijn ook nog steeds aan het denken of het leuk zou zijn om een nieuwe MV te maken. Dus kijk er alsjeblieft naar uit!

sin: Ik dacht dat we na de release van de EP waarschijnlijk een MV moeten doen. In mijn geval heb ik geen specifiek doel of checkpoint voor onze band, want ik probeer op microscopisch niveau nog steeds mijn best op een microscopisch niveau (lacht).

En lest best, laat alsjeblieft nog een boodschap voor je buitenlandse fans achter.

JURI: Dankjewel dat je alles tot het einde hebt gelezen! Ik hoop dat je interesse in Nellfin een beetje gewekt is! Steun ons alsjeblieft!

sin: Ik wil van Nellfin een ruimdenkende band maken die niet alleen fans binnen Japan maar ook daarbuiten aanspreekt. En ik hoop dat we tenminste een beetje dichterbij jullie in het buitenland kunnen komen. Ik wil gedurfde muziek maken die niet alleen door Visual Kei maar ook door Metal fans gewaardeerd zal worden. Houdt ons alsjeblieft in de gaten!

Interview: Tiffany
Translation: Yuki

Nellfin OFFICIALNellfinOFFICIAL Twitter
YouTubeApple Music

It would be great if you could support us with a small donation.
It might not be much for you, but it would help us providing more and better interviews in the future.
With a little bit of your support we might be able to realize even more

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s