Picture: Hitomi Katada

It would be great if you could support us with a small donation.
It might not be much for you, but it would help us providing more and better interviews in the future.
With a little bit of your support we might be able to realize even more!

Another exciting night with Luv PARADE! Celebrate their final together with us and the live report of that amazing night!



2024, muhteşem bir Luv PARADE turnesi olan ve 20 Ocak’ta Shibuya DIVE’da sona eren “WAKE UP and REVOLT” ile başladı. Gitarda Karyu (ex. D’ESPAIRSRAY/ Angelo/ H.U.G), basta ZERO (ex. D’ESPAIRSRAY/ THE MICRO HEAD 4N’S), bateride TSUKASA (ex. D’ESPAIRSRAY/ THE MICRO HEAD 4N’S) ve konuk vokalist olarak TAKA (defspiral) ile olağanüstü yetenekli üyelerin yer aldığı Luv PARADE ilk yıllarda bir cover/ session grubu rolünü üstlenirken, geçen yıl yayınladıkları ilk orijinal şarkıları gruba kendine özgü bir ses kazandırdı. Finalde, üyelerin bu grubun orijinal çalışmalarını ilerletme kararlılığı ve gelecekle ilgili coşkuları herkese mükemmel bir şekilde ulaştı. Sizi daha fazla bekletmeden bu heyecan verici geceyi sizlerle paylaşalım!

Picture: Hitomi Katada

Gece, Luv PARADE‘in ikinci orijinal şarkısı MIDNIGHT SUN ile hızlı bir şekilde başladı – headbang yapabileceğiniz ve zıplayabileceğiniz sert bir şarkı olmasına rağmen TAKA‘nın sadece derin sesini değil aynı zamanda yüksek notalarını da göstermesine izin verecek kadar geniş bir vokal aralığına da sahip. Kalabalık kollarını havaya kaldırırken tüm üyeler zıplıyor ve headbang yapıyordu. Kırmızı ışıklarla aydınlanan sahne ve TAKA‘nın yavaş ve kasıtlı hareketleri havayı daha da yoğunlaştırdı. Ardından iki cover şarkı geldi: Önce Britney Spears‘tan Toxic, ardından Lady Gaga‘dan Poker Face. Luv PARADE, bu şarkılara kendine özgü rock tarzını katarak yıllar boyunca setlistlerinin vazgeçilmez parçaları haline getirmeyi başardı. Herkes yüzlerinde kocaman gülümsemelerle zıplarken harika vakit geçiriyor gitarını çalan Karyu‘nun önünde diz çöktü.

Picture: Hitomi Katada

Konser popüler bir D’ESPAIRSRAY şarkısı ile devam etti: LOVE IS DEAD. TAKA‘nın sesi bu şarkıya çok yakıştı: şarkının karanlık havasını daha da yükseltirken, ortamı herkesin kendini bırakıp keyifle zıplayabileceği kadar eğlenceli tutmayı başardı. TSUKASA baterisini çalarken çubukları başının üzerinde çevirdi ve yüzünde ne kadar eğlendiğini gösteren kocaman bir sırıtış vardı. ZERO hoplayıp zıplarken bir yandan da bas gitarını hiçbir notayı kaçırmadan mükemmel bir şekilde çalmayı başarıyordu. Karyu her zamanki gibi enerjikti: zıplıyor, kendi etrafında dönüyor ve durmaksızın headbang yaparken aynı zamanda hayranlarıyla da etkileşime giriyordu. “Once infection…twice addiction…” (Ç.N. Bir enfeksiyon iki bağımlılık) sözleri sırasında, seyircilerdeki herkes ellerini kaldırarak parmaklarıyla bir ve iki rakamlarını yapıyordu. Herkesin böylesine senkronize hareket ettiğini görmek çok güzel bir andı.

Picture: Hitomi Katada

Benim için en çok öne çıkan şarkılardan biri Me & My‘dan Dub-I-Dub oldu – herkesin gülümsemesini ve zıplamasını sağlayan çok neşeli bir şarkı. ZERO ve TAKA sırtlarını birbirlerine yasladılar ve ritme göre hareket ederken birlikte performans sergilediler. TSUKASA da gülümsüyor ve bateriye vururken vücudunu sağa ve sola doğru hareket ettiriyordu. TAKA sahnenin her köşesini kullanıyor ve mikrofonunu seyirciye doğrultarak şarkıya eşlik etmelerini sağlıyordu. Bir noktada kolunu Karyu‘nun omzuna doladı ve mikrofonu ona doğru yönlendirdi ve Karyu mutlulukla şarkıya eşlik etti. Öyle sevimli bir sahneydi ki, seyircileri daha da canlı bir şekilde furi yapmaya teşvik etti.

Picture: Hitomi Katada

D’ESPAIRSRAY’in Forbidden şarkısı sırasında sahne kırmızı ve mavi ışıkların yanı sıra yanıp sönen yoğun beyaz ışıklarla parlıyordu. TAKA çığlıklardan melodik kısımlara ve daha yüksek notalara o kadar zahmetsizce geçiş yapıyordu ki gerçekten inanılmazdı! Ana sahne bir başka D’ESPAIRSRAY şarkısı olan MIRROR ile sona erdi. Mekandaki herkesin ilk şarkıdan son şarkıya kadar kadar hiç yorulma belirtisi göstermeden zıplamaya ve hareket etmeye devam etmesi inanılmazdı. Bir noktada TAKA sahneye oturdu ve ZERO hemen onun yanına oturarak başını TAKA‘nın omzuna yasladı, o da başını ZERO‘nun başının üzerine koydu. TSUKASA bateri çalarken kendini ritme kaptırmış görünüyordu; zaman zaman headbang yapıyor ve sopalarını çeviriyordu. Karyu da gitarını ustalıkla çalarken zıplamaya ve headbang yapmaya devam etti ve şakacı bir şekilde dilini dışarı çıkardı. Kimsenin bir saniye bile durmadığı muhteşem bir ana sahneydi!

Picture: Hitomi Katada

Bis, TAKA‘nın da açıkladığı gibi, grubun yaklaşık 12 yıl önce Luv PARADE olarak ilk kez sahneye çıktıklarında çaldıkları BUG‘ın NEW WORLD şarkısı ile başladı. Grup için olduğu kadar 12 yıl önce o ana tanıklık eden uzun süreli hayranları için de çok nostaljik bir deneyim olmalı. Luv PARADE konserlerinin vazgeçilmezi haline gelen bir başka cover şarkı olan sk8er Boi’nin (Avril Lavigne) ardından bir MC arası verildi. TSUKASA, Luv PARADE‘in başlangıcından bu yana tam da bu gece inanılmaz bir rekor kırdıklarını gerçekten hissettiğinden bahsetti. Ardından ZERO, hayranlarından gelecekte Luv PARADE‘den daha fazlasını beklemelerini istedi. Karyu, Luv PARADE‘in şimdiye kadar nasıl cover ve eski şarkılara odaklandığını ve daha çok bir yan proje gibi hareket ettiğini anlattı ve yeni bir duyguyla hareket etme konusundaki yeni hırslarını ve otantik bir grup olacaklarını açıkladı. Son olarak sıra TAKA‘ya geldi ve o da kendi kararını açıklayarak söze başladı: “‘Konuk vokalist TAKA‘ yazsa da bu koltuğu kimseye bırakmaya niyetim yok.” İlk başta Luv PARADE‘i sadece en sevdikleri grup üyesi bu grupta olduğu için takip etmeye başlayan hayranları olabileceğini ve bundan sonra “en sevilen grup üyeleri grubu Luv PARADE” olarak devam edeceklerini ekleyerek herkesi güldürdü. Bis, Luv PARADE‘in ilk orijinal şarkısı NEW WORLD‘ü içeriyordu ve MIDNIGHT SUN‘ın ikinci performansıyla sona erdi. İkinci performans için hayranların video çekmesine izin verildi. O kadar muhteşem bir performanstı ki, eğer çoktan yapmadıysanız, sosyal medyada Luv PARADE hashtagini aratmanızı şiddetle tavsiye ederim!

Genel olarak son derece enerjik ve eğlenceli bir geceydi. Luv PARADE, rock tarzından uzak şarkıları kendilerine has tarzlarıyla coverlayarak mükemmel rock şarkılarına dönüştüren ve yeni orijinal şarkıları olan eşsiz bir grup. Üyelerin hedeflerini dinledikten ve ne kadar hevesli olduklarına şahit olduktan sonra, bu muhteşem grubun gelecekte neler sunacağını görmek için sabırsızlanıyorum.

Report: Gamze
Translation: Gamze

Luv PARADE OFFICIAL SITELuv PARADE OFFICIAL Twitter
Luv PARADE OFFICIAL YouTube

It would be great if you could support us with a small donation.
It might not be much for you, but it would help us providing more and better interviews in the future.
With a little bit of your support we might be able to realize even more!

Leave a comment