It would be great if you could support us with a small donation.
It might not be much for you, but it would help us providing more and better interviews in the future.
With a little bit of your support we might be able to realize even more!

Last time we had the pleasure of interviewing KOUKI with HIZAKI together, but this time we were able to concentrate on him alone! Read our interview about the upcoming event in the US here!



Ekim 2022’de gerçekleştirdiğimiz son röportajımızdan bu yana Amerika NEKOCON’da performans sergilediniz. O röportaj sırasında, ABD’de ilk kez sahneye çıkacağınızdan bahsetmiştiniz. Peki geriye dönüp baktığınızda bu deneyim sizin için nasıldı?

Çok heyecan vericiydi. ABD’deki herkesin visual kei aracılığı ile Japon kültürünün tadını çıkarabilmesine sevindim. ABD’de ilk kez performans sergilemek benim için unutulmaz bir an oldu.

Sizin için en çok öne çıkan, bize anlatabileceğiniz bir deneyiminiz veya bir olay var mı?

İnsanların çoğu cosplay yapıyordu ve gerçekten herkesin Japon animelerini sevdiğini hissettim ve kostümlerin kalitesi çok yüksekti. Bende de cosplay yapma isteği uyandırdı.

Yakında OTAKON’da performans sergilemek için ABD’ye geri dönebileceksiniz. Kısa bir süre önce orada ilk kez sahne alma deneyiminizden sonra performansa yönelik düşünce ve beklentilerinizin değişti mi? Eğer değiştiyse, nasıl değişti?

Geçen sefer HIZAKI ile gittiğim için kıdemlim tarafından desteklenmiştim. Ama bu sefer yalnız gideceğim, bu yüzden endişeliyim. Bununla birlikte, insanların geleneksel Japon dansı, shamisen ve Japon kültürünün diğer yönlerinden keyif alacaklarını düşünüyorum, bu yüzden mümkün olduğu kadar çok insanın bunu görmesini umuyorum.

Bu sefer sadece müzisyen olarak sahne almayacak, aynı zamanda defilede de yer alacaksınız. Özellikle yurt dışında olmasıyla sizin için çok farklı bir deneyim olmalı. Daha önce hiç böyle bir şey yapmış mıydınız, ve buna hazırlanmak için yapmanız gereken bir şey var mı?

Oldukça değerli bir deneyim olacak. Bunu çok uzun zaman önce sadece bir kez yapma fırsatım oldu. Ama uzun zaman önceydi ve Japonya’daydı, bu yüzden bundan sonra pratik yapacağım.

Bu kez ayrıca bir Soru-Cevap paneli ve hayranlarla tanışma ve buluşma fırsatları da olacak. Son ziyaretinizde hayranlarla iletişiminiz nasıldı ve OTAKON’da hayranlarla bağlantı kurmak için kullanabileceğinizi öğrendiğiniz ifadeler veya kelimeler var mı?

Anime tema şarkıları, anime seven insanlar içindir, bu yüzden onlardan zevk alırlar. Bu yüzden bunları ABD’de biraz daha fazla söylemeyi umuyorum. Lütfen sabırsızlıkla bekleyin.

Son zamanlarda ABD’ye yaptığınız gezinin yanı sıra, Asya ve Avrupa gibi denizaşırı ülkelerde de performans deneyiminiz var. Performansınızı farklı bir yere ve farklı bir izleyici kitlesine ulaştırmanın en büyük zorluğu sizce nedir?

Bu bir dünya turu olurdu ama ondan önce İngilizce şarkılar yapmak güzel olurdu diye düşünüyorum.

D=OUT olarak 16. yıldönümünüzü kutluyorsunuz. 16 yıl önce gruba ilk başladığınızdan beri bir müzisyen olarak nasıl bir değişim geçirdiniz?

Bence en büyük değişiklik, eskiden kendim için müzik yaparken bir bakmışım dinleyenler için müzik yapar hale gelmişim.


Size göre, visual kei müzik sahnesi bu yıllar boyunca nasıl değişti veya gelişti?

Sosyal ağlar gelişti, bu nedenle gösteriş yapmanın daha fazla yolu var. Sosyal ağ servislerini ustaca kullanırsak, yurtdışındaki insanlara ulaşmanın kolay olduğu bir çağda yaşadığımızı düşünüyorum.

En son röportajımızda performanstan önceki ritüelinizin saunaya gitmek olduğundan bahsetmiştiniz ve bunu ABD’de de yapıp yapamayacağınız konusunda endişeliydiniz. Nasıl gitti?

ABD’de sauna bulamadım… Bulursam gitmek isterim. Geçen sefer biraz boş zamanım vardı ama bu sefer pek boş vaktim olacak gibi görünmüyor, bu yüzden etkinliğin tadını sonuna kadar çıkartmak istiyorum.

Ve son olarak, Temmuz ayında OTAKON’a katılacak hayranlara bir mesajınız var mı?

Bu yıl yine ABD’ye gidiyorum. Japon visual kei’ini bekleyen herkese sunacağım ve kesinlikle bundan sonuna kadar keyif alacaksınız, bu yüzden lütfen hazırlanın!

Interview: Olga
Translation: Gamze

D=OUT OFFICIALD=OUT OFFICIAL Twitter
SpotifyApple Music

It would be great if you could support us with a small donation.
It might not be much for you, but it would help us providing more and better interviews in the future.
With a little bit of your support we might be able to realize even more!

Leave a comment